ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ.κ. Ι.ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, Δ.ΓΑΒΑΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΤΗΝ 23/4/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και  του Προέδρου της  ΕΑΔΕ κ. Δημήτρη Γαβαλάκη με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου  να υποβληθούν τα αιτήματα του Κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή.


Από την πλευρά της Διαμεσολάβησης παρουσιάστηκαν για άλλη μια φορά στον Υπουργό, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις δυσβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στους επαγγελματίες ενός Κλάδου που δηλώνει με συνέπεια το 100 % των εισοδημάτων του.


Τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην πολιτική ηγεσία είχαν 2 άξονες.


Πρώτον να  δοθεί έστω η δυνατότητα μίας ήπιας προσαρμογής σε βάθος 3ετίας με κλιμάκωση του συντελεστή υπολογισμού των εισφορών και δεύτερον να υπάρξουν εκπτώσεις τουλάχιστον στους νεοεισερχόμενους στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.


Παρότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, και ο κ. Υπουργός αναγνώρισε  με ξεκάθαρο τρόπο το δίκαιο των αιτημάτων, δεν φάνηκε να αφήνει περιθώριο βελτιώσεων  ή εξαιρέσεων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, παρά  μόνον εδόθη η υπόσχεση διερεύνησης δυνατότητας   βελτιώσεων στον  τομέα των νεοεισερχομένων.


Η ΕΑΔΕ ,  για άλλη μια φορά ,υποχρεώνεται να τονίσει , ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής, σε συνδυασμό με τις φορολογικές ρυθμίσεις,  οδηγεί σε  φτωχοποίηση και εξόντωση  τους επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές  καθώς τους υποχρεώνει να καταβάλουν το 70% του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα συνεχίσει και μετά την ενδεχόμενη ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου να αγωνίζεται με κάθε πρόσφορο μέσο για την ανατροπή του.


                                                                                   25 Απριλίου 2016

                                                                                    Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ