ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 21/1/2016 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΑΔΕ εκφράζει τη μεγάλη αγωνία των Μελών των Συλλόγων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από την εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι η κατηγορία των Ελεύθερων Επαγγελματιών που δεν φοροδιαφεύγει καθώς δηλώνει το 100% των εισοδημάτων της βάσει βεβαιώσεων προμηθειών των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η σχεδιαζόμενη εφαρμογή των μέτρων συνιστά ουσιαστική δήμευση του εισοδήματος, εφόσον αθροίζεται σε φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, σε εισφορά αλληλεγγύης, σε τέλος επιτηδεύματος και σε προείσπραξη φόρου στο 100 %.

Επειδή η κατάσταση είναι οριακή και απειλείται με εξόντωση ο Κλάδος, η ΕΑΔΕ συμμετέχει στην συστράτευση και την κοινή πορεία όλων των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11:30΄ με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει διάθεση ουσιαστικού διαλόγου, να αποσύρει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να παρουσιάσει αναλογιστικές μελέτες που θα αιτιολογούν την σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση.


Τα Μέλη της ΕΑΔΕ