ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/3/2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 18η Δεκεμβρίου 2007, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Δαυίδ Ανδρέου, είχαμε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΙΝG με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.CornelisF.DenBoer και τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας κ. Μιχάλη Κουντούρη για την λύση της συμβάσεως της πρώην συνεργάτιδας της ING και συναδέλφου μας κας Παναγιώτας Λεκαδίτη, διευθύντριας ομάδος ασφαλιστικών συμβούλων, λύση που προήλθε από εξαναγκασμό. Μετά την λύση η εταιρεία προέβη στην άμεση διακοπή καταβολής προμηθειών χαρτοφυλακίου προς την συνάδελφό μας που οδήγησε στην οικονομική της εξόντωση έπειτα από 18 χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων δηλώνουμε ότι δεν κατανοούμε τη στάση και τη συμπεριφορά της ING, προς την μέχρι πρότινος συνεργάτιδά της.

Θεωρούμε ότι η σχέση συνεργασίας ενός Διαμεσολαβούντος στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης με την εταιρεία του και μάλιστα όταν είναι και κατ΄αποκλειστικότητα, πρέπει να εδράζεται σε κλίμα εμπιστοσύνης και σε περίπτωση διαφορετικών επιχειρηματικών επιλογών, οι λύσεις να είναι ευθείες, διαφανείς και με αναγνώριση και σεβασμό στην επαγγελματική αξιοσύνη των συναδέλφων μας.

Ποτέ η επίδειξη δύναμης δεν ευνόησε μακρυπρόθεσμα τον οικονομικά ισχυρότερο, όπως εν προκειμένω είναι η ING.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων εκπροσωπεί όλους τους managers που έχουν συμβάλει όσο κανείς άλλος στη δημιουργία των δικτύων υποκαταστημάτων των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών που αποτελούν σήμερα τα κυρίαρχα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προιόντων και υπηρεσιών στην ελληνική αγορά.

Οι Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων αλλά και το σύνολο γενικότερα των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση έχουμε συμβάλει περισσότερο όσο κανείς άλλος στη δημιουργία του οικοδομήματος της σύγχρονης ελληνικής ασφαλιστικής βιομηχανίας που αποτελεί πολύτιμο εταίρο της εθνικής οικονομίας και μάλιστα με ρόλο ολοένα μεγεθυνόμενο όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες εξελίξεις στην οικονομία και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν τα μέλη μας να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, μία από τις οποίες είναι η ING στην οποία έχουν εναποθέσει τις ελπίδες για επίλυση των ασφαλιστικών τους αναγκών χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Αναμένουμε λοιπόν στο θέμα της συναδέλφου μας κας Παναγιώτας Λεκαδίτη μία διαφορετική αντιμετώπιση αντάξια του μεγέθους και του κύρους που διεκδικεί να έχει στην αγορά η εταιρεία με την οποία η συνάδελφός μας μέχρι πρότινος κατ΄αποκλειστικότητα συνεργαζόταν. Όπως και το σεβασμό, στον κόπο και τον ιδρώτα των συναδέλφων μας που όλοι και κύρια οι εταιρείες οφείλουν να αποδίδουν.

Έτσι θα συμβάλουμε σε μία υγιέστερη και πιο αξιόπιστη για όλους, καταναλωτές, διαμεσολαβούντες και εταιρείες, ασφαλιστική αγορά.

Παράλληλα απευθυνόμαστε στους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία της αγοράς να ευαισθητοποιηθούν για τα σοβαρά προβλήματα που οι παραπάνω συμπεριφορές προκαλούν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΥΙΔ ΑΝΔΡΕΟΥ                                 ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ