ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 1/7/2010

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Οι Συντονιστές   παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και ενέργειες που γίνονται στο θέμα της Σύστασης Ομοσπονδίας   Διαμεσολαβούντων. Εξελίξεις και ενέργειες παντελώς αρνητικές , που προέρχονται από   το Δ.Σ. του ΠΣΑΣ που αντί να ενώνουν του Διαμεσολαβούντες την κρίσιμη αυτή   χρονική περίοδο μας διασπούν και χωρίζουν   και οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της ενότητας μας, όπως εύστοχα δήλωσε πρόσφατα στέλεχος του ΣΕΜΑ .

Θεωρούμε ότι καλό θα ήταν το Δ.Σ. του ΠΣΑΣ να συμμετέχει στις συζητήσεις που γίνονται χρόνια τώρα - και βρίσκονται στην τελική ευθεία   -     με τις σημερινές αλλά και παλαιότερες Διοικήσεις των Σωματείων, που θέλησαν με την Σύσταση της Ομοσπονδίας να επικυρώσουν   την 5σφράγιστη συνεργασία τους ( που ήταν τόσο αποδοτική απέναντι στις Αρχές),    αντί να ανακοινώνει   σε Δημόσιες   Εκδηλώσεις   σύσταση Ομοσπονδίας με σειρά «άγνωστων» Σωματείων της Περιφέρειας , που ποτέ δεν έχουν εμφανισθεί και πάρει μέρος σε κανένα από τους αγώνες που τόσα χρόνια δίνουμε τα Σωματεία των 5σφράγιστων παρεμβάσεων   για το επάγγελμα των διαμεσολαβούντων, των καταναλωτών και γενικότερα της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση και η κυκλοφορία προς υπογραφή σχετικού μνημονίου έγινε από την Πρόεδρο του ΠΣΑΣ στην πρόσφατη εκδήλωση του στο Ζάππειο , όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της Χώρας, ΧΩΡΙΣ την δική μας παρουσία , αφού αντιληφθήκαμε το τι πρόκειται να γίνει ( επισημαίνοντας μάλιστα ότι στείλαμε στο ΔΣ του ΠΣΑΣ επιστολή , με τις θέσεις μας, που βέβαια δεν αναφέρθηκε στην εκδήλωση) αλλά και με αποχώρηση και άλλων προσκεκλημένων ( ΠΟΑΠ).

Η θέση μας για την Σύσταση Ομοσπονδίας για την οποία χρόνια τώρα εργαζόμαστε και από το 2006 έχουμε πραγματοποιήσει πλήθος συναντήσεις με στελέχη των Σωματείων των λοιπών διαμεσολαβούντων ( κκ. Κ. Λάμπρου,  Λ. Κόκκινος, Ελ.  Γρυπάρη, Δ. Λύχρου, Παν. Αλεξανδρόπουλος, Γ. Νικολάκος, Π. Μπαρτσιώκας κλπ ) είναι η Σύσταση Ομοσπονδίας στην οποία  σαν πρωτεργάτες πρέπει να συμμετέχουν όλα τα Σωματεία με τα οποία δίνουμε χρόνια τώρα κοινούς αγώνες , με κοινή παρουσία και κοινά υπομνήματα ( 5σφράγιστα) και βεβαίως και όλα τα Σωματεία Διαμεσολαβούντων , όπου και αν βρίσκονται , οπότε και αν συστάθηκαν. Για τον λόγο μάλιστα αυτό  πήραμε την πρωτοβουλία και συντάξαμε Σχέδιο Καταστατικού Ομοσπονδίας, που αποστείλαμε για συζήτηση στα λοιπά Σωματεία.

Όμως από το Δ.Σ του ΠΣΑΣ αντί απάντησης και συζήτησης ,  είδαμε το   Καταστατικό αυτό να «φιγουράρει» στην ιστοσελίδα του με τον τίτλο «Πρόταση ΔΣ   ΠΣΑΣ για το Καταστατικό της Ομοσπονδίας»!!!!!!!

Η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ στην ομιλία της στην πιο πάνω   εκδήλωση στο Ζάππειο , ανέφερε ότι « Η υπέρμετρη φιλοδοξία, απληστία και το να λειτουργεί κοντόφθαλμα ο Πρόεδρος της Ασπίδος είναι το τίμημα που πληρώνουν οι καταναλωτές σήμερα».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσουμε το κείμενο κατά λέξη , αλλάζοντας μόνον  το όνομα .

Έστω και τώρα ΟΛΟΙ  μαζί συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι να αναβαθμίσουμε   στο κλάδο των Διαμεσολαβούντων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ