ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ 16/5/2012

ENΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – Ε.Α.Δ.Ε.

 

Αθήνα, 16/05/2012

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 η ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΑΔΕ) προσήλθε στην συνάντηση με την Εποπτική Αρχή, την ΕΑΕΕ και την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, για να καταγγείλει το προτεινόμενο σχέδιο Ασφαλιστικού Τειρεσία στο σύνολό του, καθώς η σύλληψη και υλοποίησή του, στερούμενη οιουδήποτε αντικειμενικού κριτηρίου, δεν έχει στόχο την εξυγίανση της αγοράς, αλλά την έκθεση και εξαφάνιση του Διαμεσολαβητή, που μένει απολύτως απροστάτευτος απέναντι σε αδιαφανείς εκβιαστικές και αυθαίρετες διαδικασίες.

Μετά από μακρά ανταλλαγή απόψεων έγινε σαφής η επιμονή της ΔΕΙΑ στην δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου, καθώς και η εμμονή της ΕΑΕΕ στην υλοποίηση του προτεινομένου σχεδίου.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η ΕΑΔΕ θα υποβάλλει τις τελικές προτάσεις της κατ΄ άρθρον, προκειμένου να συμβάλλει, όπως ζητήθηκε από την ΔΕΙΑ, στην εξασφάλιση εκείνων των προϋποθέσεων που θα κάνουν το σύστημα δικαιότερο και αντικειμενικό.

*Επισυνάπτονται οι αρχικές παρατηρήσεις επί του σχεδίου, όπως είχαν υποβληθεί στην ΤτΕ την 9/5/2012 και αποτέλεσαν την βάση της συζητήσεως εχθές 15/5/2012.

Τα Μέλη της Ε.Α.Δ.Ε.