ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 462/2013 ΤΗΣ ΤτΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ 16/5/2013

Αθήνα,16/05/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ

Λάβαμε σήμερα, όλοι οι Σύλλογοι της ΕΑΔΕ, την υπ αριθμ. 462/2013 Εγκύκλιο της Τραπέζης της Ελλάδος, που αφορά τους τρόπους πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσω των υποκαταστημάτων των Τραπεζών.

Χαιρετίζουμε την απόφαση παρέμβασης της Εποπτικής μας Αρχής, που έλαβε σοβαρά υπ΄ όψιν όσα με στοιχεία της καταγγείλαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας, καθώς και τους μακροχρόνιους και διαρκείς αγώνες μας για το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού και των εκβιαστικών πρακτικών πώλησης μέσω υποκαταστημάτων των Τραπεζών.

Εμείς, ως Σύλλογοι Διαμεσολάβησης, αλλά και τα Μέλη μας, που είναι οι άμεσοι σύμβουλοι του πολίτη καταναλωτή, θα βρούμε τους τρόπους ώστε αυτή η σαφής και τεκμηριωμένη οδηγία να γίνει πράξη παντού.

Το Προεδρείο της ΕΑΔΕ