ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΑΔΕ ΜΕ ΤΟ ΕΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ 10/7/2013

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2013

                                                                                                                

Δελτίο Τύπου

Η Ημερίδα που διοργανώσαμε από κοινού η ΈΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, για το «Κρίσιμο σταυροδρόμι της Διαμεσολάβησης », εξελίχθηκε σε μία ουσιαστική, εφ΄ όλης της ύλης και σε βάθος ανάλυση των θεμάτων που απασχολούν την Ασφαλιστική αγορά και την Διαμεσολάβηση γενικότερα.

Σε μία πρωτοφανή σε όγκο και οικουμενικότητα εκδήλωση, όπου προσήλθαν εκατοντάδες συνάδελφοι από όλες τις βαθμίδες, τέθηκαν τα θέματα του Κώδικα Δεοντολογίας και των αλλαγών που θα επέλθουν στο επάγγελμα, θέματα Εποπτείας, εμπορικής αξίας της παραγωγής των Διαμεσολαβούντων και διασφάλισής της, ανάγκης νέων συμβάσεων συνεργασίας, ευθυνών των Διαμεσολαβούντων σε περιπτώσεις ανακλήσεως αδειών, χαμηλών ασφαλίστρων, εισπράξεων, αθέμιτων πρακτικών, αξιοπιστίας, φερεγγυότητας, ανασφάλιστων οχημάτων, χρεών του Επικουρικού Κεφαλαίου και ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών γραφείων και της προοπτικής τους στο μέλλον.

Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και μετά τις ομιλίες και τις αναλύσεις των θεμάτων στα δύο πάνελς που σχηματίσθηκαν, άνοιξε κύκλος ερωτήσεων και τοποθετήσεων υψηλού επιπέδου από τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση που άνοιξε με χαιρετισμούς του Γ. Γραμματέα του ΕΕΑ, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, του Προέδρου της ΕΑΔΕ, κ. Αλ. Ραφαηλίδη, του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Κων. Μαρκουλιδάκη, και του κ. Αν Κασκαρέλη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ Ασφαλιστικής,

μίλησαν, η Γεν. Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κα Μαργ. Αντωνάκη, με θέμα : “Ελληνικές & Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στην Ιδιωτική Ασφάλιση”, ο κ. Δ. Ζορμπάς, Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, για τον νέο Νόμο για το Επικουρικό Κεφάλαιο και τις Επιπτώσεις από ανακλήσεις αδειών Εταιρειών, και ο κ. Παν. Παντελής , Φοροτεχνικός, για την βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Πρακτορείων.

Στην συνέχεια τα θέματα της Διαμεσολάβησης τέθηκαν σε δύο πάνελς συζήτησης με Συντονιστή τον Δημοσιογράφο κ. Γ. Παχουλάκη.

Στο πρώτο πάνελ μετείχαν οι κ.κ. Γ. Βασιλάτος, Γεν. Διευθυντής MetlifeAlico, Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, Ελένη Γρυπάρη, Πρόεδρος ΠΣΑΣ και Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος ΕΕΑΕ, και ανέλυσαν τις Νέες υποχρεώσεις και ευθύνες του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή καθώς και την υπεραξία που προσδίδει η ενεργή παρουσία του στην πώληση.

Στο δεύτερο πάνελ, μετείχαν οι κ.κ. Γ. Καραβίας, Πρόεδρος ΣΕΜΑ, Κ. Μπερτσιάς, Γεν. Διευθυντής ΜΙΝΕΤΤΑ, Ολ. Νικολαϊδου, Γεν. Γραμματέας ΠΟΑΔ και Γ. Χατζηθεοδοσίου, Γεν. Γραμματέας ΕΕΑ, και ανέπτυξαν θέματα Διαχείρισης ασφαλίστρων, εμπορικών δικαιωμάτων, επιχειρηματικότητας και προοπτικών του επαγγέλματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους της ΔΕΙΑ, η κα Μαρία Κρητικού, και ο κ. Ιωάν. Βανταράκης, από την ΕΑΕΕ ο Πρόεδρος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και οι κ.κ. Μαργ. Αντωνάκη, Σάντρα Κοκονέτση και Εύη Τσιούρη, από την ΟΑΣΕ ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, από την Ένωση Διαμεσολαβητών Κύπρου ο κ. Αλ. Ιεροκηπιώτης, από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΑΕΓΑ, ο κ. Νότης Βαγιακάκος Διευθύνων Σύμβουλος της GERLING, η κ. Ίντα Ελευθερίου, Πρόεδρος της RERSONALAσφαλιστικής, oκ. Nίκος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΕΓΑ, ο κ. Θάνος Μελακοπίδης Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΣΑΕ, και πέραν των ομιλητών, πλήθος στελεχών των Ασφαλιστικών Εταιρειών και της Διαμεσολάβησης.

Εκφράζουμε την μεγάλη μας ικανοποίηση προς τους Συναδέλφους, που με την μαζική τους προσέλευση και την ουσιαστική παρουσία τους σε όλη την διάρκεια της τετράωρης εκδήλωσης, δικαιώνουν την πρωτοβουλία μας, δείχνουν το ενδιαφέρον και τον αγώνα που κάνουν και οι ίδιοι καθημερινά, και μας υποχρεώνουν σύντομα, με σοβαρότητα

και υπευθυνότητα να επανέλθουμε, εστιάζοντας θεματικά, στα φλέγοντα θέματα που παραμένουν ανοικτά .

Τα Μέλη της Ε.Α.Δ.Ε.