ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Την 27 Μαΐου 2003 έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο LedraMarriott   η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Συντονιστών   Ασφαλιστικών Συμβούλων με θέμα «Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πατριάρχης της ασφαλιστικής αγοράς κ. Ταμπουράς Αλέξανδρος , ο οποίος με την μεστή από την εμπειρία τόσων ετών και γεμάτη χιούμορ, ομιλία του, εμψύχωσε τους συναδέλφους   για την προσπάθεια που κάνουν .

Στην εκδήλωσή μας αυτή ο επ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλειος Χριστιανός, ανάπτυξε   το θέμα «Η νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί διαμεσολαβούντων». Αναφέρθηκε και ανέλυσε την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ, την ΙΣΧΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ της Ε.Ε   στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και διεξοδικά αναφέρθηκε στην νέα Οδηγία που θα ισχύσει από το 2005 ( για την οποία ήδη το Ελληνικό Κράτος συγκροτεί νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την μεταφορά της στο Εσωτερικό μας δίκαιο, επιτροπή στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι Συντονιστές) . Η ανάλυση του αυτή περιλάμβανε το Ποια πρόσωπα περιλαμβάνει η Οδηγία, το Ποια πρόσωπα εξαιρεί (ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι δεν είναι δυνατόν να πράττουν διαμεσολάβηση οι υπάλληλοι) , , ποιες είναι οι προϋποθέσεις για εγγραφή στο μητρώο άσκησης του επαγγέλματος, που δημιουργείται, ποιες είναι οι ευθύνες και υποχρεώσεις από την άσκηση του επαγγέλματος , πως μπορεί να ασκηθεί η διασυνοριακή παροχή   των υπηρεσιών των διαμεσολαβούντων κλπ.  

Τόνισε κατά την ομιλία του αυτή, ρητά και κατηγορηματικά ότι, κατά την γνώμη του,   οι   Συντονιστές περιλαμβάνονται στην νέα αυτή Οδηγία σαν διαμεσολαβητές ασφαλειών και υπέδειξε ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες ασκήσεως του επαγγέλματος στις νέες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Η ομιλία και οι απόψεις του αποτέλεσαν αντικείμενο αρκετών ερωτήσεων από το πολυπληθές ακροατήριο.

Στην εκδήλωση μας αυτή προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι κκ

Χρήστος Πρωτόπαπας, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ , που απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις εργασίες μας για αρκετή ώρα.

Μαργαρίτα Αντωνάκη , Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, που μετέφερε μήνυμα   του Προέδρου της Ένωσης κ. Κώτσαλου, για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς και την αναγκαιότητα υπάρξεως του επαγγέλματός μας. Η κ. Μ. Αντωνάκη συμμετείχε και στο πάνελ που δημιουργήθηκε   και έλαβε το λόγο για να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις που   υπεβλήθησαν.

Στην εκδήλωση μας παρευρέθησαν, και συμμετείχαν στο πάνελ που δημιουργήθηκε, οι κκ

Κωστόπουλος Δημήτρης , Βουλευτής της ΝΔ, μέλος του τομέα Εθνικής Οικονομίας

Μωυσής Μίνος , Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, και Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου της Interamerican

Καραλής Παναγιώτης , Πρόεδρος της ΙΝG Ελλάδος

Ταγκόπουλος Σωτήρης, Γενικός Διευθυντής της Alico ΑΙG Ελλάδος

Όλοι οι ανωτέρω , που παρέμειναν στην εκδήλωση μέχρι το τέλος της, αφού τοποθετήθηκαν για το επάγγελμά μας, τονίσαντες όλοι ανεξαιρέτως την αναγκαιότητά του και μάλιστα στους σημερινούς δύσκολους για την αγορά καιρούς και απήντησαν σε ερωτήσεις που ετέθησαν

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, και από μέρος του Συνδέσμου μας ο κ. Λουκάς Γεωργιαδης, που τοποθετήθηκε για την προβληματική που έχει αναπτυχθεί στον κλάδο μας , τονίσας , μεταξύ των άλλων, ότι:

« Η θέση του Συντονιστή που έφτιαξε και ανέπτυξε το Δίκτυο Υποκαταστημάτων είναι Στρατηγική στην ασφαλιστική Βιομηχανία σήμερα. Ο Συντονιστής είναι ο φυσικός ηγέτης αυτού του Δικτύου. Και έχει κάθε λόγο να επιδιώκει την ενδυνάμωση και τον εξορθολογισμο του. Δεν είμαστε αντίθετοι σε μια διάρθρωση του Δικτύου Υποκαταστημάτων πλέον παραγωγικά και στον συνυπολογισμό μακροχρόνιων και ποιοτικών δεικτών στην αξιολόγηση ενός υποκαταστήματος και του Διευθυντή του. Είμαστε όμως αντίθετοι στην ανάληψη εκ μέρους μας όλου του κόστους των επερχόμενων αλλαγών. Οποια ασφαλιστική επιχείρηση στον βωμό της επιδίωξης βραχυπρόθεσμου οφέλους και εξοικονόμησης πόρων προκρίνει την εύκολη λύση της περικοπής του εισοδήματος των ανθρώπων του Δικτύου η ακόμα περισσότερο κρίνει ότι δεν του είναι απαραίτητοι , τότε   δεν θα έχει πωλήσεις η στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα έχει πωλήσεις μετά από λίγο καιρό αλλά   για πολύ καιρό ακόμα. Η ασφάλεια Ζωής πωλείται και δεν αγοράζεται. Και δεν μπορεί να πωληθεί κάτι αν δεν υπάρχουν πωλητές και δεν μπορούν να υπάρξουν πωλητές εάν δεν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που να τους στρατολογούν και να τους εκπαιδεύουν, δηλαδή εμείς οι Συντονιστές των Υποκαταστημάτων».

Τέλος στο πάνελ συμμετείχε και ο Πρόεδρος μας κ. Δαυίδ Ανδρέου, ο οποίος με εμπεριστατωμένη ομιλία του, ανέφερε ότι:
”τα προβλήματά μας είναι πολλά και εργαζόμαστε σ’ αυτά εντατικά τον τελευταίο καιρό ,όπως είναι το Φορολογικό μας , που αποτελεί στόχο για επίλυση και οι επαφές με τους αρμοδίους των συνδικαλιστικών μας ενώσεων είναι συνεχείς και επίμονες , η εκπαίδευση των διαμεσολαβούντων , η καλή συνεργασία με τις εταιρείες μας και η αξιοπρεπής έξοδος των συναδέλφων από το Επάγγελμα αυτό , με την λύση της συνεργασίας μας με την εταιρεία, αλλά και με την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης η λόγω θανάτου .

Εμείς οι Συντονιστές Υποκ/μάτων αποτελούμε τον συνεκτικό ιστό της ασφαλιστικής βιομηχανίας, εμείς εξευρίσκουμε, εκπαιδεύουμε και διαπλάθουμε τον ασφαλιστικό και επενδυτικό σύμβουλο που τόσο έχει ανάγκη στην εποχή μας η Ελληνική οικονομία και η κοινωνία γενικότερα.

Ο Έλληνας καταναλωτής , ο οικονομικά ενεργός πολίτης , περισσότερο ενημερωμένος στην εποχή μας από κάθε άλλη φορά , έχει ανάγκη τις υπηρεσίες και τις κατευθύνσεις που θα του δώσει ο επαγγελματίας ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος που εμείς οι Συντονιστές έχουμε εκπαιδεύσει. Η αγορά απαιτεί σήμερα , περισσότερο από κάθε άλλη φορά , επαγγελματισμό , άψογο service , εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών και επενδυτικών αναγκών του πελάτη.

Η λύση λοιπόν για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε πίεσης είναι μία : ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι στην συντριπτική πλειονότητα τα προϊόντα μας και οι υπηρεσίες μας Π Ω Λ Ο Υ Ν ΤΑ Ι δεν αγοράζονται.

Αυτό καθιστά αναντικατάστατο τον ρόλο μας και επιβάλει σε εμάς τους Συντονιστές Υποκ/μάτων να είμαστε όλο και καλύτεροι στην δουλειά μας , ικανοί να ανταποκριθούμε στο βάρος της αποστολής μας. Διευθύνουμε τα σημερινά Υποκ/ματα που αποτελούν τα πιο ζωτικά σημεία πώλησης της ασφαλιστικής βιομηχανίας . Ο πόλος του Υποκ/ματος σαν σημείο πώλησης και σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον θα μεγενθυθεί ιδιαίτερα.Η αγορά ζητά δίκτυα διανομής και πώλησης με ξεκάθαρη φιλοσοφία και προσανατολισμό και όχι Σούπερ Μάρκετ που εντυπωσιάζουν μεν , δεν έχουν προοπτική .

Ας μη ξεχνούμε , υπηρεσίες πωλούμε όχι αναλώσιμα αγαθά.

Να τονίσω ότι δεν ανησυχώ για το επάγγελμά μας και γενικά το μέλλον της ασφαλιστικής Βιομηχανίας όσο είμαστε ενεργοί στην άσκησή του .

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι ανησυχία αλλά συνεχής επαφή με τους πελάτες μας , γνώση των αναγκών τους και συνεχής ενημέρωσή μας για νέα προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες αυτές .

Δηλαδή χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και σκληρή δουλειά»

Τέλος ο Πρόεδρος συνόψισε τα συμπεράσματα των συζητήσεων και τόνισε ότι Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.

Την   όλη εκδήλωση παρουσίασε το   μέλος   Διοικητικού Συμβουλίου   κ. Κακάκης Γεώργιος και συντόνισε ο νομικός μας σύμβουλος   κ. Στυλιανός Κόκιος.

Η εκδήλωση έληξε με την καθιερωμένης βράβευση των   αρχαιότερων συναδέλφων μας, βράβευση που εδώ και μερικά χρόνια   αποτελεί θεσμό για τον Σύνδεσμό   μας και επιβράβευση των προσπαθειών των συναδέλφων μας.

Φέτος βραβεύθηκαν οι κκ

1.Αβεντισιάν Βάχε ( της ALICO)

2.Αμπατζίδης Παναγιώτης ( της ALPHA)

3.Αναγνόπουλος Κων/νος ( της INTERAMERICAN )

4.Δασκαλάκης Ανδρέας ( της I.N.G)

5.Κατσούδας Θεοφάνης (της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ)

6.Κοντογιάννης Ηλίας (της INTERAMERICAN )

7.Μελετίου Σπύρος (της ALLIANZ)

8.Πριγκόπουλος Γεώργιος (της INTERAMERICAN )

9.Σπύρου Ευάγγελος (της INTERAMERICAN ) και

10.Φραγκάκης Στέλιος (της ΕΘΝΙΚΗΣ)

Στην εκδήλωσή μας αυτή παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, σαν Εκπρόσωποι εταιρειών, πέραν των ανωτέρω και οι κκ. Νικόλαος Δελενδας , Δ/ντης Πωλήσεων της Allianz, Γεώργιος Στραφτης Δ/ντης Πωλήσεων της Alpha, Ανέστης Γιαννούσης Δ/ντης Πωλήσεων της Ασπίς Πρόνοια, Ευάγγελος Τριανταφύλλου Δ/ντης Πωλήσεων της ΕΘΝΙΚΗΣ , Κων/νος Μπερτσιάς Δ/νων Σύμβουλος της   INTERAMERICAN, Κυριάκος Αποστολίδης Δ/ντης Πωλήσεων της INTERAMERICAN, Κων/νος Τσαμπούκος Δ/ντης Πωλήσεων της INTERAMERICAN, Χρήστος Σταυρίδης , Πρόεδρος της ΙΧΟS , Κων/νος Γκιόνης , Γενικός Διευθυντής της I.N.G. και Κων/νος Χαχλαδάκης , Διευθυντής Πωλήσεων της I.N.G.

Από τα σωματεία διαμεσολαβούντων κκ. Σκορδας Αθανάσιος   , Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων και Ειρήνη Λατσούδη, Γενική Γραμματέας   της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών.

Από τον κλαδικό τύπο οι κκ. Μωράκης Φίλιππος του Ασφαλιστικού Marketing , Ρουχωτάς Δημήτριος της Ασφαλιστικής Αγοράς, Σπύρου Ευάγγελος του ΝΑΙ και Μαρινα Δρακάτου της Ιδιωτικής Ασφάλισης .

Και πλήθος συναδέλφων , που παρακολουθήσαν με   ενδιαφέρον τις εργασίες , τις τοποθετήσεις και οι ίδιοι με ερωτήσεις στους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας συμμετείχαν ενεργά   στην όλη εκδήλωση, η οποία να σημειωθεί ότι υπερέβη κατά πολύ τον προγραμματισμένο χρόνο της, χωρίς κανείς   από τους προσκεκλημένους η τους συμμετέχοντες να αποχωρήσει.

Από την εκδήλωση αυτή   καταθέτουμε   τις εξής τοποθετήσεις:

Του κ. Πρωτόπαπα Χρήστου : Η σχέση Συντονιστή – ασφαλιστή και πελάτη είναι αναντικατάστατη».

Του κ. Κωστόπουλου Δημήτρη: «Δεν μπορείτε να είσθε φοροφυγάδες, λόγω του ότι τα εισοδήματά σας προέρχονται από μια και μόνη πηγή, πλήρως ελεγχόμενη – τις εταιρείες. Εμείς θα σας φορολογήσουμε με μοναδικό συντελεστή, όπως τους πράκτορες του ΠΡΟ-ΠΟ

Του κ. Καραλή Παναγιώτη: «ToBancassurance   δεν θα πετύχει γιατί δεν έχει managers»

Του κ. Ταγκόπουλου Σωτήρη: «Κανένα από τα εναλλακτικά δίκτυα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον Συντονιστή στην επαφή με τον πελάτη. Είσθε η ραχοκοκαλιά της αγοράς. Η ανάπτυξη των ανθρώπων είναι το κύριο   μέλημα των διαμεσολαβούντων και αυτό το κάνουν στην χώρα μας οι Συντονιστές και μόνον»

Του κ. Μωυσή Μίνου:«Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τώρα που η αγορά χρειάζεται νέα κατεύθυνση και προσανατολισμό, αφομοίωση νέων συνηθειών και προτύπων, αναπτυξιακή ώθηση και τροχιά επιστροφής στην Γη μετά την περιπλάνηση στο Διάστημα, οι εταιρίες έχουμε, με τον σύγχρονο ρόλο σας, εσάς τους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ανάγκη να ορίσουμε το κοινό όραμα και να ανατρέψουμε την μίζερη εικόνα που δεν αξίζει στην αγορά μας και στην δουλειά μας»

Ομιλία στην ετήσια εκδήλωση του

Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων

Αθήνα 27/05/03

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι τιμή για μένα να σας αποκαλώ έτσι, απευθυνόμενος σήμερα σε ένα τόσο μεγάλο ακροατήριο στο οποίο συμμετέχουν πολλοί απο τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτή την αγορά. Παλαιότεροι και νεότεροι, άνθρωποι που γνωρίζω καλά και άλλοι πάλι που δεν γνωρίζω, είστε εσείς που με την δημιουργικότητα, μαχητικότητα, αφοσίωση, συνέπεια και δέσμευση έχετε συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς. Γιαυτό και πριν αρχίσω την ομιλία μου θέλω να σας ευχαριστήσω και να αποδώσω σε σάς όλους τα εύσημα και τον θαυμασμό μου για το έργο σας.

Ο ρόλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ είναι το θέμα της σημερινής εκδήλωσης και είμαι εδώ με την ιδιότητά μου του προέδρου της Επιτροπής Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Εκφράζω δηλαδή θεσμικά τον Κλάδο που όπως γνωρίζετε είναι ο μοναδικός που λόγω της φύσης των προϊόντων του και της τεχνικής τους μπορεί να στηρίζει το μεγάλο οικονομικό κόστος ενός συστήματος διανομής που εσείς εκπροσωπείτε και ανήκετε, αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε agencysystem.

Πρίν όμως παραθέσω τις απόψεις μου για τον ρόλο του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στην σημερινή μας αγορά (των ασφαλειών Ζωής) και να βγάλω μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Και θα το κάνω χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης των πραγμάτων με ειλικρινή στάση.

Υπάρχει αγορά ασφαλειών ζωής σήμερα ; Μπορεί το ερώτημα να σοκάρει κάποιους αλλά είναι αυτό απο το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε. Πρίν ο καθένας απο εμάς αναζητήσει τον δικό του ρόλο σ’ αυτή την αγορά, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε αν πραγματικά υπάρχει αγορά.

Υπάρχει λοιπόν αγορά ασφαλειών ζωής σήμερα ;

Όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν δύο τρόποι να απαντήσει κανείς το ερώτημα αυτό. Ο ένας είναι το «μισο-άδειο ποτήρι» και ο άλλος είναι το «μισο-γεμάτο» ποτήρι.

Η μια σχολή είναι αυτή της απαισιοδοξίας και της μιζέριας, αυτή που λέει :

Η αγορά έχει τεράστια προβλήματα, η ασφαλιστική ύλη μειώνεται με ταχείς ρυθμούς, δεν μπορούμε να πουλήσουμε γιατί ο κόσμος έχει οικονομική δυσπραγία, οι ασφαλιστές μας φοβούνται να μιλήσουν στους πελάτες μας μετά τα φαινόμενα του 1999, οι εταιρίες έχουν ζημιές, τα δίκτυα φυλλοροούν, οι διοικήσεις των εταιριών ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους bonus και αδιαφορούν για την ανάπτυξη και την στήριξη των δικτύων τους, η ανεργία απειλεί, επιχειρήσεις κλείνουν, το ευρώ έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος ζωής για τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας, ο Άρης περνάει πάνω απο τον Ταύρο, έχει πολλές πανσέληνους το 2003 κλπ. κλπ.

Η άλλη σχολή είναι αυτή της αισιοδοξίας και της αναζήτησης ευκαιριών και μεθόδων που ταιριάζουν στις συνθήκες της εποχής και ξεπερνούν τις δυσκολίες. Αυτή η σχολή λέει : ΝΑΙ η αγορά έχει προβλήματα, υπάρχει οικονομική στενότητα, ο κόσμος είναι κουμπωμένος ΑΛΛΑ...

Έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του μέσου ανθρώπου, η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη, η επαγγελματική διαχείριση των αναγκών του ανθρώπου ποτέ δεν είχε μεγαλύτερη αξία, η δουλειά του να είσαι δίπλα στις ανάγκες και να δίνεις λύσεις ποτέ δεν είχε περισσότερο κοινωνικό περιεχόμενο, η πρόκληση για τον επαγγελματία ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη, η ευαισθητοποίηση και η συνειδητοποίηση του μέσου Έλληνα για τις ασφαλιστικές του ανάγκες ποτέ δεν ήταν σε υψηλότερο βαθμό, καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει τόσο χαμηλή βάση αφετηρίας για την αξιοποίηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, το κοινωνικό ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα χρειάζεται συμπλήρωση γιατί οι παροχές του είναι ανεπαρκείς κλπ. κλπ.

Ποιά σχολή απο τις δύο είναι σωστή και ποιά λάθος ; Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σ’ αυτά τα πράγματα, η διαφορά είναι απλά ότι όσοι ανήκουν στην δεύτερη σχολή – και είμαι σίγουρος ότι σ’ αυτή την αίθουσα είμαστε οι περισσότεροι – οφείλουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι έχουμε τους τρόπους να αναπτύξουμε μια γρήγορη ανάκαμψη αυτής της αγοράς και να τραβήξουμε μπροστά αφήνοντας πίσω τις δάφνες του παρελθόντος.

Τι σημαίνει αυτό ;

Τον τελευταίο καιρό – είναι γνωστό σε όλους μας και δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να μην ειπωθεί σ’ αυτή την αίθουσα – έχει ανοίξει ο πόλεμος των δικτύων πωλήσεων. Ακούγονται πολλά, τα περισσότερα είναι σίγουρα για εντυπωσιασμό. Κάποιοι λένε ότι η αγορά έχει φτάσει τα όρια της ωρίμανσής της και το μόνο που απομένει είναι οι πάσες πελατών και δικτύων απο εταιρία σε εταιρία, λές και είμαστε στην Ολλανδία που το 99,8% του πληθυσμού έχει ιδιωτική ασφάλιση. Βέβαια το λένε για να δικαιολογηθούν κινήσεις που βεβαίως στα πλαίσια μια ανταγωνιστικής και ελεύθερης αγοράς είναι θεμιτές.

Προσέξτε όμως : Είναι άλλο η κινητικότητα για αναζήτηση καλύτερης επαγγελματικής τύχης και καταξίωσης και άλλο αυτό που γίνεται, που στο πίσω μέρος του μυαλού όσων το επιχειρούν με άκομψο τρόπο υπολογίζουν σε πελάτες αγέλες που θα ακολουθήσουν με κλειστά μάτια τον αγαπημένο τους και έμπιστο σύμβουλο, ο οποίος βεβαίως θα ορκίζεται ότι η μετακίνηση η δική του και των συμβολαίων του είναι για το καλό του πελάτη.

Μήπως δεν γίνεται έτσι ; μήπως έτσι αυτοκτονούμε σαν επαγγελματίες, μήπως έτσι βάζουμε το μαχαίρι στην ίδια μας την αγορά που ήδη απο πολλούς κατηγορείται για αναξιοπιστία και έλλειψη επαγγελματισμού ; Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι που ναρκοθετούμε το μέλλον της αγοράς για μια χούφτα ΕΥΡΩ ;

Επομένως το ερώτημα που έθεσα πριν για το αν υπάρχει ή όχι αγορά, επιτρέψτε μου να το παραφράσω :

Θέλουμε να υπάρχει αγορά με κανόνες δεοντολογίας, με υψηλό ανταγωνισμό και επαγγελματικό επίπεδο, όπου ο ρόλος του καθένα μας δεν θα είναι άλλος απο την πραγματική αύξηση της ασφαλιστικής ύλης, αυτής που στο κάτω κάτω της γραφής θα είναι ικανή να θρέψει όλους μας ; Θέλουμε να υπάρχει αγορά που ο πελάτης μας θα είναι πραγματικά στο κέντρο της προσοχής μας και όλες μας οι ενέργειες θα κατατείνουν σ’ αυτό ;

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε στην αίθουσα αυτή υπάρχει ο πυρήνας των ανθρώπων που θα το μετουσιώσουν σε πράξη. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα, γιατί γνωρίζω πολύ καλά και τις αδυναμίες του συστήματός μας αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητές του, που δεν είναι του συστήματος, αλλά αυτών που το υπηρετούν σωστά, δικές σας δηλαδή δυνατότητες.

Σε μια τέτοια αγορά, υπάρχει οπωσδήποτε βασικός ρόλος για τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, προσαρμοσμένος βεβαίως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής.

Ποιός είναι αυτός ;

Πρώτα απο όλα η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Η προσέλκυση στο επάγγελμα ενός υψηλού επιπέδου και επιλεγμένου με σύγχρονες μεθόδους επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου (τονίζω την λέξη ασφαλιστικού συμβούλου) ήταν είναι και θα είναι ο πρώτιστος ρόλος για τον manager. Είναι λανθασμένη η άποψη ότι η αγορά έχει στερέψει απο υποψήφιους, ότι το επάγγελμα δεν αρέσει, δεν πουλάει, δεν ελκύει. Γιατί είναι απο τα ελάχιστα επαγγέλματα που τα όρια της επιτυχίας είναι στα χέρια του επαγγελματία και κυρίως χωρίς να δεσμεύονται κεφάλαια και χωρίς να αναλαμβάνονται οικονομικά ρίσκα. Το μοντέλο, θέλει οπωσδήποτε αλλαγή και κάθε εταιρία με βάση την στρατηγική της και τις δυνατότητές της μπορεί να επεξεργαστεί εναλλακτικές μεθόδους. Πρώτα – πρώτα όμως πρέπει να πιστέψουμε και πάλι – εσείς στην αίθουσα αυτή – ότι αυτός ο ρόλος είναι πρώτιστο και ιερό καθήκον και μοναδική λύση για την ανάπτυξη της αγοράς.

Στην συνέχεια η εκπαίδευση. Στην δική μας την δουλειά τίποτα δεν μπορεί να γίνει με στάσιμες γνώσεις. Η εποχή που ζούμε δεν απαιτεί απο τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ να είναι ο παντογνώστης των τεχνικών χαρακτηριστικών όλων των προϊόντων, αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνει. Απαιτεί όμως να γίνει ο μέντορας του συνεργάτη του, να του δείξει το δρόμο, να είναι μαζί του την στιγμή της δύσκολης πώλησης, να τον παρακινήσει, να του αναδεικνύει συνεχώς τα καλά του επαγγέλματος, να του συγχωρέσει το λάθος, να τον μανατζάρει να βελτιώνεται, να τον βοηθήσει να ανέβει, να του διδάξει νέες τεχνικές. Και για να γίνουν όλα αυτά ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ πρέπει να είναι πραγματικός manager ανθρώπων, ηγετική φυσιογνωμία που προκαλεί τον σεβασμό, την εκτίμηση, την αυτοπαρακίνηση και την εξέλιξη.

Στην συνέχεια η εποπτεία. Η αγορά σε μεγάλο βαθμό πληρώνει σήμερα – ας μην γελιόμαστε – κενά εποπτείας που ανέδειξε η διετία 99-00, παραλείψεις και συμβιβασμούς που γίνανε στο όνομα των πωλήσεων. Το ξέρετε και το ξέρω, όμως αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη μπορεί να έχει απο ελλιπή εποπτεία που ασκεί στον χώρο που είναι ταγμένος να ηγείται. Κάθε συμβιβασμός στην δεοντολογία, στους εταιρικούς κανόνες, στο ήθος και στην στάση απέναντι στους πελάτες ή απέναντι στην εταιρία του, αφαιρεί πόντους απο τον σεβασμό και την εκτίμηση που ο ηγέτης πρέπει να εμπνέει στους συνεργάτες του.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΟΠΤΕΙΑ. Αυτός είναι ο παλιός αλλά και ο νέος ρόλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ. Μερικά πράγματα απλά δεν αλλάζουν. Αλλάζουν οι μέθοδοι, οι τεχνικές όχι όμως ο βασικός προσανατολισμός και οι αξίες.

Όλα τα υπόλοιπα και κάποια απο αυτά είναι σημαντικότατα θέματα είναι επόμενα. Βεβαίως οι αμοιβές, αλλά ποιές αμοιβές, αυτές που είναι σε πλήρη αντιστοιχία απο τον κεντρικό ρόλο του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ. Ποιά εταιρία θα βρείτε που στρατηγικά επιλέγει να εφαρμόσει το σύστημα αυτό και αρνείται να αμείψει ουσιαστικά και γενναιόδωρα την συμβολή του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και την ΕΠΟΠΤΕΙΑ ; Εκτός κι’ αν έχει ή ίδια αποφασίσει να αυτοκτονήσει.

Εναλλακτικά δίκτυα ; Βεβαίως και πρέπει να αναπτυχθούν, όποιος δεν το κάνει λειτουργεί σε βάρος δικό σας, αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Αν δεν υπάρξει τμήμα εργασιών που μπορούν να αναπτυχθούν απο εναλλακτικά δίκτυα με μικρότερο κόστος διανομής και διαχείρισης, στενεύουν τα περιθώρια αντοχής ενός συστήματος που είναι εξ ορισμού ακριβό, σε εποχές που τα τεχνικά περιθώρια των πάσης φύσεων προϊόντων είναι περίπου στο 1/3 αυτών που ήταν μόλις 10 και 15 χρόνια πρίν. Αλλά ποιός πραγματικά σ’ αυτή την αίθουσα μπορεί να πιστεύει ότι η πραγματική αξία του συμβούλου και των συμβουλών   του απέναντι στον πελάτη, αυτό δηλαδή που ο πελάτης πρέπει να μας πληρώνει, μπορεί να υποκατασταθεί απο οποιοδήποτε εναλλακτικό τρόπο διανομής ;

Η Επιτροπή Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, σε πλήρη σύμπλευση με το Δ.Σ. της Ένωσης, εργάζεται μεθοδικά με πλήρη προσανατολισμό στην ανάπτυξη της αγοράς μας, με συγκεκριμένες ενέργειες που θα αναδείξουν τις Ασφάλειες Ζωής, την σημασία και τον σύγχρονο ρόλο των δικτύων διανομής. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα εισπράξει η αγορά αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Τελειώνοντας επιτρέψτε μου να τονίσω :

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Περισσότερο απο κάθε άλλη φορά, τώρα που η αγορά χρειάζεται νέα κατεύθυνση και προσανατολισμό, αφομοίωση νέων συνηθειών και προτύπων, αναπτυξιακή ώθηση και τροχιά επιστροφής στην Γη μετά την περιπλάνηση στο Διάστημα, οι εταιρίες έχουμε, με τον σύγχρονο ρόλο σας, εσάς τους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ανάγκη να ορίσουμε το κοινό όραμα και να ανατρέψουμε την μίζερη εικόνα που δεν αξίζει στην αγορά μας και στην δουλειά μας.

Ευχαριστώ